Guldpengar - vi köper guld
Vi köper ditt guld!
Kontakta oss
08 - 5622 7773
Beställ ett kostnadsfritt guldpaket när du vill sälja guld
Beställ ditt kostnadsfria Guldpaket!
 
 

Jag godkänner integritetspolicyn
 
Inga avgifter
Alltid högt guldpris!
Fri frakt & försäkring
5 dagars returrätt
 

INVESTERINGSGULD

Guldpengar köper investeringsguld

Vill du sälja investeringsguld? Vi köper naturligtvis investeringsguld och ofta ligger vårt pris nära världsmarknadspriset och ibland tom högre! Hos Guldpengar får du ett högt guldpris och kostnadsfri frakt och försäkring upp till 100 000 kr. Välkommen!

Vad är investeringsguld?
Investeringsguld kan vara guldtackor med en guldhalt om minst 99,5 %. Det kan också vara guldmynt. För guldmynt gäller att de måste ha en guldhalt på minst 90 %, vara präglade efter år 1800 samt fungera eller ha fungerat som gällande betalningsmedel i sitt ursprungsland. 

Vill du veta mer om våra guldpriser?
Läs mer om guldpris här »

SÄLJA INVESTERINGSGULD

W & IT Solutions AB köper allt investeringsguld:
 
INVESTERA I GULD
*******************************
Vill du köpa guld? Vårt moderbolag 24Gold International AB (publ) handlar med investeringsguld. För mer information besök www.24gold.se.

GULDTACKOR

Guldtackor är guld gjutet i ett massivt stycke och format som en tacka. De är vanligtvis rektangulära med en stämpel som informerar om vart guldtackan är tillverkad och hur mycket den väger.

Guldtackor finns i olika vikter som exempelvis 1 gram, 2,5 gram, 5 gram, 10 gram 20 gram, 50 gram, 100 gram och 250 gram och uppåt. 100 gram är vanligast att vi får in på Guldpengar. Guldtackor delas in i två kategorier; gjutna och präglade. Gjutna guldtackor tillverkas genom att hälla smält guld i en form. Präglade tackor tillverkas av tillskuret guld.

Den största guldtackan tillverkades av Mitsubishi Materials Corporation och väger 250 kg. Med 2011 års guldpris är den värd ca 98,5 miljoner svenska kronor. 

Guldreserv och investeringsguld. Guldtackor kan ingå i ett lands guldreserv som del av valutareserven eller fungera som investeringsguld.

Guldtackor som ingår guldreserver väger vanligen 12,4 kg och har en guldhalt på 24K medan guldtackor som fungerar som investeringsguld väger allt ifrån 1 gram och uppåt och har en guldhalt på minst 99,5 %.

Ca 3 % av allt guld som någonsin produceras återdinna i guldreserverna  U.S. Federal Reserve Bank i New York och U.S. Bullion Depository i Fort Knox. Kända tillverkare av guldtackor och investeringsguld är det schweiziska företaget Valcambi, Fortuna och The Perth Mint i Australien.

FAKTA OM GULDMYNT

Nästan alla guldmynt är i 21,6 karat guld, men de förekommer även i 18 karat och som investeringsguld i 24 karat. Guldmynt är i regel inte stämplade med undantag för guldmynt i 24 karat.

Krugerrand
Den sydafrikanska krugerranden är i 22 karat. Den sydafrikanska krugerranden, tillverkad 1967 för att marknadsföra sydafrikanskt guld, blev snabbt så populär att den 1980 utgjorde hela 90 % av guldmyntsmarknaden. Den var avsedd som valuta, men fungerade som investeringsmynt. Nuförtiden är krugerranden ett populärt samlarobjekt. 

Ying Yuan
Ying Yuan är ett guldmynt som består av 3-5 mm tjocka guldark med fyrkantiga eller runda stämplar. Det uppkom i antikens Kina.

Gulder
Gulder är ett holländsk mynt som ersattes av euron 2002. Från början var guldern ett guldmynt, men termen kom med tiden att användas även för silvermynt och mynt av andra metaller. Ordet gulder betyder gyllene på holländska.

Florin
Florin hette från början även fiorini d'oro. Det var ett guldmynt som myntades 1252 i Florens. Florinen blev snabbt det främsta betalningsmedlet i Västeuropa och flertalet länder skaffade sig sin egen florin. I England introducerades den engelska florinen 1344. Den var värd 6 shilling och bestod av ca 6,99 gram guld. 

Guldmark
1873 introducerade kejsardömet Tyskland sin guldmark.
 
 

Prisinformation

Guldpengar betalar ett högt pris för ditt guld. Guldpriserna som meddelas på hemsidan betalas ut till kunden motsvarande guldföremålens vikt och guldhalt.
Läs mer om guldpris här »
 
Värdering......................................... 0kr
Frakt...............................................
0kr
Försäkring.......................................
0kr
Se våra villkor
 
Guld - vi köper guld till ett högt guldpris
Guldpengar, Copyright® 2015 GULDPENGAR®,
Telefon Kundtjänst 08 - 5622 7773
Hos Polisen registrerad guldhandlare AA-572-77909-08
 
Vi samarbetar med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (Statens Provningsanstalt) och Polisen. Allt guld som köps in av oss rapporteras till berörda polismyndigheter och förvaras enligt lag av oss under 30 dagar så att allt guld kan kontrolleras.