Guldpengar - vi köper guld
Vi köper ditt guld!
Kontakta oss
08 - 5622 7773
Beställ ett kostnadsfritt guldpaket när du vill sälja guld
Beställ ditt kostnadsfria Guldpaket!
 
 

Jag godkänner integritetspolicyn
 
Inga avgifter
Alltid högt guldpris!
Fri frakt & försäkring
5 dagars returrätt
 

GULDPRIS - INFORMATION OM VÅRA GULDPRISER

Ärliga guldpriser hos Guldpengar

Ett bra pris är ett guldpris utan avgifter och avgång. När du jämför priser för guld på nätet ska du jämföra rätt karathalt och att det inte finns några värderingsavgifter, kampanjpriser eller avgång.

Hur mycket får du betalt för ditt guld? 
Guldpengar köper allt guld oavsett skick, karathalt och färg. Hos oss får du alltid ett högt guldpris som är baserat på världsmarknadspriset, karathalten och vikten på guldet. Nedan kan du läsa mer om vilka faktorer som påverkar guldpriset. Om du har några frågor så ring gärna vår kundtjänst som har öppet alla vardagar.

Vill du veta mer om hur värderingsprocessen går till?
Läs mer här »

AKTUELLT GULDPRIS

Karat Pris/g
24K430:-
23K385:-
22K368:-
21K350:-
20K334:-
18K301:-
14K234:-
9K133:-

430:-
per gram för 24 karat
334:-
per gram för 20 karat
301:-
per gram för 18 karat
234:-
per gram för 14 karat
  • 24K
  • 20K
  • 18K
  • 14K

Vi har en prislista

Vi har en prislista som uppdateras dagligen inga konstiga villkor som måste uppfyllas. Flera guldsäljare på nätet har 2 prislistor vilket kan vara grovt vilseledande. Som de kallar vårt högsta pris, kampanjpris etc.


Inga avgifter för försäkring och frakt
Vi tar varken betalt för frakt eller försäkring när du skickar ditt guld till oss. Vi har inga värderingsavgifter och vi har inte heller någon avgång (procentuella prisavdrag på guldet).  Givetvis förbinder du dig inte till att sälja när du beställer ett guld-brev från oss.

Vilka faktorer påverkar guldpriset. Guldpengar använder LBMA (London Bullion Metal Association) som indikator för guldpriset. LBMA sätter det internationella marknadspriset för investeringsguld.

Det finns många faktorer som påverkar guldpriset alltifrån risknivåer till hur centralbanker agerar och efterfrågan i Indien och Kina.
Eftersom guldpriset på den internationella marknaden sätts i dollar är de dagsaktuella växelkurserna för SEK (Svensk krona) och USD (US dollar) också en faktor för guldprisets utveckling och vilket som är den bakomliggande valutan.  

DU KAN FÖLJA VÄRDERINGEN

HUR MYCKET FÅR DU FÖR DITT GULD?

Du kan alltid göra en ungefärlig uppskattning av ditt guldpris. Det du kan göra själv för att skapa dig en idé om vad ditt guld är värt är att granska exempelvis guldstämplar och utföra en så kallad okulär besiktning. Tänk dock på att enskilda länkar i exempelvis guldarmband inte alltid består av guld.

  • När du jämför priser på nätet, jämför alltid 18K då de allra flesta svenska guldföremål är tillverkade i denna karathalt. 
  • En guldrings tyngd kan ofta uppskattas utifrån ringens bredd. En tumregel är att en 2 mm bred guldring väger cirka 2 gram.
  • Observera att guldpengar inte har någon värderingsavgift vilket innebär att när du jämför med andra måste du dra av värderingsavgiften från priset. 
Vänligen observera att det alltid är Guldpengars värderare som sätter det slutgiltiga priset och du som kund kan alltid häva försäljningen om du skulle vara missnöjd med priset.
 
 

Prisinformation

Guldpengar betalar ett högt pris för ditt guld. Guldpriserna som meddelas på hemsidan betalas ut till kunden motsvarande guldföremålens vikt och guldhalt.
Läs mer om guldpris här »
 
Värdering......................................... 0kr
Frakt...............................................
0kr
Försäkring.......................................
0kr
Se våra villkor
 
Guld - vi köper guld till ett högt guldpris
Guldpengar, Copyright® 2015 GULDPENGAR®,
Telefon Kundtjänst 08 - 5622 7773
Hos Polisen registrerad guldhandlare AA-572-77909-08
 
Vi samarbetar med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (Statens Provningsanstalt) och Polisen. Allt guld som köps in av oss rapporteras till berörda polismyndigheter och förvaras enligt lag av oss under 30 dagar så att allt guld kan kontrolleras.